Skip to main content

Oppervlaktefunctionalisatie

Functionele nanocoatings
Plasma schoon
Verbeterde bevochtigbaarheid en hechting

Oppervlaktefunctionalisatie

Functionele nanocoatings
Plasma schoon
Verbeterde bevochtigbaarheid en hechting

Gedreven door expertise, wereldwijd vertrouwd.

Onze innovatieve plasmabehandeling apparatuur geniet wereldwijd vertrouwen in zowel industriële productieomgevingen als vooraanstaande academische instellingen waar het gebruikt wordt voor biomedische onderzoek, biowetenschappen, energie opslag, filtratie en vele andere gebieden van oppervlakte wetenschap en procesverbetering.

 • Plasmatechnologie

  Plasmatechnologie

  Wat is plasmabehandeling en wat kan plasmabehandeling doen?

  Plasmabehandeling kan de hechting, bevochtigbaarheid, biocompatibiliteit en functionaliteit van verschillende materialen verbeteren. Leer hier hoe plasma-oppervlaktebehandeling en oppervlakte-energie werken en waarom ze belangrijk zijn.

 • Producten & Service

  Producten & Service

  Henniker is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor oppervlaktetechniek die industrieën in staat stellen betere materiaalprestaties en geavanceerde technologische mogelijkheden te bereiken. Met een diepgaand inzicht in de plasmatechnologie en de toepassingen ervan bieden wij een breed scala aan producten en diensten die zijn ontworpen om aan de unieke eisen van verschillende sectoren te voldoen. Klik op onderstaande link voor meer informatie over onze producten en diensten.

 • Kennis basis

  Kennis basis

  Wij zijn een toonaangevende leverancier van plasmabehandelingssystemen en -processen, met een schat aan kennis en ervaring op dit gebied. We hebben een verscheidenheid aan mediatools en wetenschappelijke artikelen voorbereid zodat u meer kunt ontdekken over plasmatechnologie en onze producten. Hierdoor kunt u met vertrouwen en gemak weloverwogen beslissingen nemen. Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen.

Welke oplossing past bij u?

Of het nu gaat om een ​​batchproces of om in-line productie, prototyping of een onderzoeksfaciliteit, wij kunnen u begeleiden en adviseren over de beste oplossing. Het is waarschijnlijk dat we eerder een soortgelijke applicatie zijn tegengekomen, of kunnen verwijzen naar een bestaande klant of case. Vraag het ons, wij zijn er om u te helpen.

Hieronder vindt u een kleine verzameling veelvoorkomende toepassingen waarbij onze plasmabehandelingstechnologie wordt gebruikt. Neem gerust contact met ons op als uw toepassing of materiaal er niet bij staat.

Biocompatibele coatings
Biocompatibele coatings

Plasmabehandeling kan de oppervlakte-eigenschappen van polymeren wijzigen zonder hun bulkeigenschappen te beïnvloeden. Het kan worden gebruikt om de biocompatibiliteit en bioactiviteit van polymere coatings voor medische toepassingen, zoals implantaten, apparaten en steigers, te verbeteren. Plasmabehandeling kan functionele groepen introduceren, de hydrofiliteit vergroten, de hechting verbeteren en nanostructuren op het polymeeroppervlak creëren. Deze effecten kunnen de interactie van het polymeer met biologische weefsels, cellen, eiwitten en medicijnen verbeteren. Plasmabehandeling kan ook worden gebruikt om dunne lagen biocompatibele polymeren af.

 • Modificeert de oppervlakte-eigenschappen van polymeren zonder de bulkeigenschappen te beïnvloeden.
 • Verbetert de biocompatibiliteit en bioactiviteit van polymere coatings voor medische toepassingen.
 • Introduceert functionele groepen, verhoogt de hydrofiliciteit, verbetert de hechting en creëert nanostructuren op het polymeeroppervlak.
 • Verbetert de interactie met biologische weefsels, cellen, eiwitten en medicijnen.
 • Zet dunne lagen biocompatibele polymeren af ​​op inerte substraten.
Composieten
Composieten

Plasma-oppervlaktebehandeling van composietmaterialen, die veel worden gebruikt in geavanceerde technische toepassingen, kan zowel de reiniging als de lijmverbinding van ongelijksoortige materialen verbeteren.

Beschikbare behandelingen kunnen worden toegepast in gevallen van zowel batch-plasma als atmosferische in-line plasma, waardoor primers vaak niet meer nodig zijn. We hebben nauwe relaties opgebouwd met grote Tier 1- en Tier 2-organisaties binnen de auto- en ruimtevaartindustrie, waar onze snelle, flexibele procesontwikkeling van onschatbare waarde is gebleken.

 • Behandeling van gelijksoortige en ongelijksoortige materialen.
 • Vervangt vervelende oppervlakteschuurstappen.
 • Verhoogde bevochtigbaarheid en netheid van het oppervlak.
 • Betere hechting met veel lijmen.
 • Op maat gemaakte oppervlakte-eigenschappen, verbeterde mechanische eigenschappen.
 • Milieuvriendelijk en verlengt de levensduur van het product.
Tandheelkundige toepassingen
Tandheelkundige toepassingen

De afgelopen tien jaar is plasma-oppervlaktebehandeling effectief gebleken bij het verwijderen van verontreiniging en het verbeteren van de bevochtigbaarheid van tandprothesestructuren, inclusief implantaatstiften. Deze behandeling speelt een cruciale rol bij het tot stand brengen van sterke en langdurige verbindingen. Het verbeteren van de chemische en fysieke interactie tussen tandheelkundige implantaten en adhesieven is van cruciaal belang om het duurzame succes van deze implantaten te garanderen. Plasmatechnologie biedt een oplossing door organische vervuiling effectief te elimineren en de bevochtigbaarheid van het implantaatoppervlak te verbeteren.

De plasma-activering van tandheelkundige implantaten verbetert niet alleen de bevochtigbaarheid, maar vergemakkelijkt ook de vorming van een bioactieve oppervlaktelaag. Deze bioactivatie bevordert de osseo-integratie, waardoor de natuurlijke integratie van het implantaat met het omliggende botweefsel wordt gestimuleerd. Door een biologisch gunstige omgeving te bevorderen, vermindert plasmabehandeling het risico op ontstekingsreacties en verhoogt het de succespercentages van tandprothesen op de lange termijn.

 • Plasma-activatie van tandheelkundige implantaten voor verbeterde bevochtigbaarheid.
 • Verbetering van de hechting tijdens het verkleuren.
 • Fijne reiniging van oppervlakken vóór het fineren en aanbrengen.
 • Bevordert de natuurlijke osseo-integratie met omringend botweefsel.
 • Gestroomlijnd en geautomatiseerd proces, waarvoor minimale operationele tussenkomst nodig is.
Technische polymeren
Technische polymeren

Plasma-oppervlakteactivering van technische polymeren, zoals PEEK, PTFE en POM, is een betrouwbare en effectieve techniek voor het vergroten van de hechting en hechtsterkte van print/verf.

Veel technische polymeren hebben een karakteristiek lage oppervlakte-energie en vertonen daarom intrinsiek slechte hechtingseigenschappen. De introductie van polaire groepen door de plasmabehandeling op het oppervlak van het polymeer zorgt voor een betere bevochtiging en verspreiding van lijmen, coatings of drukinkten. Dit vergroot bijgevolg het contactoppervlak tussen het polymeer en het bindmiddel, wat leidt tot een sterkere hechting. Bovendien verwijdert de plasmabehandeling ook eventuele verontreinigingen of oxidatieproducten die op het oppervlak aanwezig kunnen zijn, waardoor een schoon en geactiveerd substraat voor hechting ontstaat.

 • Kleinschalige in-line behandeling en industriële vacuümkamerbehandelingen beschikbaar
 • Verbeterde hechting van verf en gedrukte inkten aan het polymeeroppervlak
 • Specifieke oppervlaktefunctionaliteit zonder de bulkeigenschappen te beïnvloeden
 • Hydrofobe, oleofobe en hydrofiele eigenschappen zijn mogelijk
EV-batterijtechnologie
EV-batterijtechnologie

De technologie voor elektrische voertuigen (EV) ontwikkelt zich snel, zorgt voor een revolutie in de auto-industrie en draagt ​​bij aan een schonere en duurzame toekomst. In het hart van elk elektrisch voertuig ligt de batterij, die cruciaal is voor zijn prestaties en actieradius. Om de efficiëntie en levensduur te verbeteren en de algehele prestaties van EV-batterijen, wenden fabrikanten zich tot innovatieve oplossingen zoals plasmabehandeling. Plasmabehandelingstechnologie biedt verschillende voordelen bij het verbeteren van de productie van EV-batterijen.

Plasmabehandelingen kunnen worden gebruikt om de prestaties van de elektroden te verbeteren. Het is mogelijk om de oppervlaktekarakteristieken van de elektrode te wijzigen om de oppervlakte-energie te verbeteren, of om de morfologie en zelfs de chemische samenstelling ervan te veranderen. Deze aanpassingen verbeteren het vermogen van de elektrode om energie op te slaan en vrij te geven, wat leidt tot een verbeterde algehele efficiëntie en stabiliteit en het verminderen van het risico op delaminatie of degradatie.

Plasmatechnologie kan ook worden gebruikt om de levensduur van de batterij te verlengen. Door onzuiverheden, vervuiling en ongewenste materialen te verwijderen, kunnen behandelingen de structurele integriteit verbeteren en de vorming van schadelijke bijproducten voorkomen. Dit vermindert het risico op capaciteitsverlies, degradatie van de elektroden en voortijdige batterijstoringen.

 • Verbeterde elektrodeprestaties, wat leidt tot een grotere batterijcapaciteit, snellere oplaadtijden en verbeterde algehele efficiëntie.
 • Verlengde levensduur van de batterij door capaciteitsverlies, degradatie van de elektrode en voortijdige uitval te voorkomen.
 • Verbeterde structurele integriteit en stabiliteit van batterijcomponenten.
 • Optimalisatie van de hechting tussen actieve materialen en elektrodesubstraten.
 • Vermindering van onzuiverheden, verontreinigingen en ongewenste materialen in batterijcomponenten.
Monstervoorbereiding voor isotopenanalyse
Monstervoorbereiding voor isotopenanalyse

Een van de meest voorkomende problemen bij stabiele isotopenmetingen is de aanwezigheid van koolwaterstoffen (bijvoorbeeld bitumen) en aanhangend organisch materiaal. Effectieve verwijdering van dit koolwaterstofmateriaal moet worden bewerkstelligd met een methode die op zijn beurt zelf ook de initiële isotopensamenstelling niet verandert.

Wanneer natchemische methoden worden toegepast, kan de isotopensamenstelling in gevaar komen, terwijl reinigen/verassen met zuurstofplasma ervoor kan zorgen dat deze oorspronkelijke isotopensamenstelling behouden blijft.

De voorbereiding is een uitdaging omdat de samenstelling gemakkelijk kan breken tijdens het reinigingsproces, wat resulteert in verlies van materiaal voor analyse. De plasmareinigings-/verassingsmethode kan hardnekkige organische materialen verwijderen zonder het monstermateriaal van het monster aan te tasten, wat resulteert in een schoon materiaal voor analyse met behulp van massaspectrometrie.

 • Verwijderen van organische verontreiniging van de kopsteen.
 • Geen verlies van analysemateriaal.
 • Effectief alternatief voor natchemische methoden.
Vloeistofafstotende coatings
Vloeistofafstotende coatings

Plasma oppervlakte functionaliteit/coating is een van de meest opwindende gebieden van de plasmatechnologie. Het gaat om het verbreken van de bovenste oppervlakteverbindingen van een materiaal en het beëindigen ervan met nieuwe chemische functionaliteiten die een geheel nieuwe oppervlaktekarakteristiek geven zonder de bulkeigenschappen van het materiaal te beïnvloeden.

Vloeistofafstotende (hydrofobe) plasmacoatings zijn een subcategorie van plasmaoppervlakfunctionalisering, waarbij de specifieke voorloper wordt gekozen om een ​​permanente laag met lage oppervlakte-energie te produceren op het te behandelen materiaal of onderdeel. Het hydrofobe oppervlak is doorgaans minder dan 1/100ste dik van een mensenhaar, kleur- en geurloos en heeft op geen enkele manier invloed op het uiterlijk of het gevoel van het materiaal.

Permanente hydrofobe oppervlakken vinden voortdurend nieuwe toepassingen. Vloeistofafstotende coatings verbeteren momenteel producten in de textiel-, medische apparatuur-, oogheelkundige en consumentenelektronica-industrie, om er maar een paar te noemen.

 • Verbeter de materiaalweerstand tegen slijtage en verminder de blootstelling aan chemicaliën.
 • Plasmabehandeling biedt uitzonderlijke controle over de oppervlakte-eigenschappen en zorgt voor een nauwkeurige en uniforme applicatie van de coating.
 • Verbeter de productiviteit, gecoate oppervlakken vereisen minder reiniging, waardoor de uitvaltijd wordt verminderd en de efficiëntie wordt verhoogd.
 • Hydrofobe coatings stoten vloeistoffen, oliën en verontreinigingen af.
 • Op maat gemaakte vloeistofafstotende coatings om aan specifieke eisen te voldoen.
Vervaardiging van medische apparatuur
Vervaardiging van medische apparatuur

Plasmabehandeling van medische apparaten wordt gebruikt om de bevochtigbaarheid van hoogwaardige polymeren te vergroten, die bijzonder moeilijk te printen en te hechten zijn vanwege hun inherente lage oppervlakte-energie.

Plasma-oppervlakteactivering wordt ook gebruikt om de hechting van ballonkatheters voorafgaand aan het lijmen te vergroten, spuiten/hubs voorafgaand aan het lijmen en om intra-oculaire lenzen te behandelen voorafgaand aan biocompatibele coatings of om ze hydrofiel te maken. Henniker beschikt over zeer hoogopgeleid personeel dat aan al uw eisen kan voldoen en is zeer ervaren in de plasmabehandeling van medische hulpmiddelen, mede doordat we met veel klanten op het gebied van medische hulpmiddelen samengewerkt hebben en nog steeds doen.

 • Plasma-oppervlakteactivering om de hechting van ballonkatheters te vergroten voorafgaand aan het lijmen.
 • Plasma-oppervlakteactivering van spuiten/hubs voorafgaand aan het lijmen.
 • Behandeling van intraoculaire lenzen voorafgaand aan biocompatibele coatings of om ze hydrofiel te maken.
 • Plasmacoatings voor de functionaliteit van immunoassays en celcultuurmedia.
 • Ultrafijne reiniging van medische implantaten.
Microscopie toepassingen
Microscopie toepassingen

Onze voordelige plasmareinigers/plasma-ashers voor gebruikers van elektronenmicroscopie zijn speciaal ontworpen voor het snel en efficiënt reinigen van monsterhouders en individuele roosters en stompjes.

Het TEM-assortiment voor elektronenmicroscopie bestaat uit volledig geautomatiseerde tafelplasmareinigers die worden geleverd met standaardadapters die geschikt zijn voor de monsterhouders die bij alle grote microscoopfabrikanten worden geleverd. Het plasma-uitgangsvermogen is volledig variabel over het bereik van 0-100 W, wat resulteert in een zeer controleerbaar en zacht reinigingsproces. Veelvoorkomende foutenbronnen binnen de microscoop worden door plasmareiniging duidelijk verminderd en de "verblijftijd" tijdens de meting wordt aanzienlijk verlengd.

 • Volledig variabele plasma-output tussen 0-100W.
 • Standaard zeer laag vermogen.
 • Adapters voor gangbare SEM-monsterhouders.
 • Compact tafelmodel in laboratoriumformaat.
 • Werking met een scala aan reinigingsgassen.
Optiek en lenzen
Optiek en lenzen

Plasmareiniging van contactlenzen en andere optica zorgt voor hyperschone oppervlakken door het verwijderen van de dunne laag organische vervuiling die op vrijwel alle oppervlakken aanwezig is. Organische verontreiniging die op alle lensoppervlakken aanwezig kan zijn, is doorgaans slechts enkele nanometers dik, maar is voldoende om de optische eigenschappen te veranderen. Plasmareiniging van optiek en lenzen wordt uitgevoerd met zuurstofgas, of soms is zelfs laboratoriumlucht voldoende, in enkele tientallen seconden en zonder chemisch afval. In tegenstelling tot oplosmiddelreinigers laat plasmareiniging absoluut geen residu achter.

Plasmareiniging van gasdoorlatende contactlenzen wordt nu op grote schaal gebruikt om de bevochtigingseigenschappen van het oppervlak te verbeteren, wat resulteert in langer comfort en ook afzettingen tegengaat. De effecten van het plasma kunnen vele weken aanhouden.

 • Plasmareiniging verbetert de bevochtigbaarheid van gasdoorlatende contactlenzen.
 • Verhoogt het comfort van de patiënt.
 • Plasmareiniging verwijdert sporen van organische vervuiling van andere optica.
 • Oppervlakken worden hydrofieler gemaakt.
Permanent bevochtigbare coatings
Permanent bevochtigbare coatings

Plasma oppervlakte functionaliteit/coating is een van de meest opwindende gebieden van de plasmatechnologie. Het gaat om het verbreken van de bovenste oppervlaktebindingen van een materiaal en het beëindigen ervan met nieuwe chemische functionaliteiten die een geheel nieuwe oppervlaktekarakteristiek geven zonder de bulkeigenschappen van het materiaal te beïnvloeden.

Permanent bevochtigbare of 'hydrofiele' plasmacoatings zijn een subcategorie van plasmaoppervlakfunctionalisering, waarbij de specifieke voorloper wordt gekozen om een permanente laag met hoge oppervlakte-energie te produceren op het te behandelen materiaal of onderdeel. Het hydrofiele oppervlak is doorgaans minder dan 1/100ste dik van een mensenhaar, kleur- en geurloos en heeft op geen enkele manier invloed op het uiterlijk of het gevoel van het materiaal.

Permanente hydrofiele oppervlakken worden bijvoorbeeld gebruikt in microfluïdische apparaten om de vloeistofstroom te verbeteren en in veel voorbeelden van de biowetenschappen voor beschermende coatings, barrièrelagen en om de biomoleculaire absorptie te verbeteren.

 • Verbeter de hechting van het materiaal aan lijm, verf, drukinkt en bioactiviteit.
 • Plasmabehandeling biedt uitzonderlijke controle over de oppervlakte-eigenschappen en zorgt voor een nauwkeurige en uniforme applicatie van de coating.
 • Verbeter de productiviteit, gecoate oppervlakken vereisen minder chemische behandelingen, waardoor de kosten worden verlaagd en de efficiëntie wordt verhoogd.
 • Hydrofiele coatings trekken vloeistoffen aan, waardoor het bevochtigings- en verspreidingsgedrag wordt verbeterd.
 • Op maat gemaakte hydrofiliciteit om aan specifieke eisen te voldoen.
PCB-fabricage
PCB-fabricage

Plasmareiniging is een droge en milieuvriendelijke techniek die aan de behoeften van de printplaat (PCB) en de assemblage-industrie van elektronische componenten voldoet. Het is een beproefde techniek voor het verwijderen van resten (ontsmetten) die zijn achtergebleven door het laserboren van via's.

Gevestigde PCB-fabrikanten kunnen onze gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve reinigingsprocessen eenvoudig en efficiënt integreren. Onze plasmareinigingsmachines zijn voorzien van meerdere laadrekken die zorgen voor een uitstekende uniformiteit over de PCB, tussen PCB's en van proces tot proces.

 • Plasmareiniging van PCB's voorafgaand aan het verlijmen.
 • Plasma-activering van printplaten voorafgaand aan het inkapselen en inkapselen.
 • Etsen en ontsmetten van epoxy-, flex-rigid- en teflon-printplaten.
 • Deoxidatie van gouden contacten.
PDMS-binding en microfluïdica
PDMS-binding en microfluïdica

Plasmabehandeling van PDMS bij microfluïdische fabricage produceert een permanente en onomkeerbare verbinding tussen PDMS en glas, waardoor de analytstroom binnen microfluïdische kanalen verbetert.

PDMS (Polydimethylsiloxaan) is veruit het meest populaire materiaal dat wordt gebruikt in onderzoek naar microfluïdica, waar het wordt ingezet voor snelle prototyping tegen minimale kosten. PDMS vereist echter een oppervlaktebehandelingsstap om sterke, conforme bindingen tussen oppervlakken te produceren. Plasmabehandeling van PDMS verhoogt hydrofiele (-OH) groepen op het PDMS-oppervlak die vervolgens sterke covalente verbindingen (Si – O – Si) vormen wanneer ze samen met glas worden gebracht. Deze covalente verbindingen vormen de basis van een vrijwel onafscheidelijke afdichting tussen de lagen.

 • Verwijdering van koolwaterstofgroepen.
 • Blootstelling van hydrofiele -OH-groepen.
 • Verbeterde hechting op PDMS en glassubstraten.
 • Verbeter de analytstroom.
 • Mogelijkheid van patroonoppervlakken met afwisselend hydrofiele/hydrofobe gebieden.
 • Plasmabehandeling voor laboratorium-op-een-chip-fabricage van microfluïdica.
Kunststoffen
Kunststoffen

Plasmabehandeling van kunststoffen om de hechting te verbeteren is een tweevoudig oppervlakteactivatie- en reinigingsproces.

In eerste instantie verwijdert plasmabehandeling van het plastic vluchtige organische stoffen die anders het lijmen, verven en lijmen belemmeren. Ten tweede creëert plasma-oppervlakteactivering een hydrofiel oppervlak dat volledig bevochtigbaar is voor lijmen, verf, lakken enz. De gevormde bindingen zijn extreem sterk, zodat de hechting op met plasma behandelde oppervlakken extreem duurzaam is. Bij veel materialen kan de behandeling enkele maanden duren als deze in een stofvrije omgeving worden bewaard.

 • Verhoog de bevochtigbaarheid van het oppervlak.
 • Verbeter de print- en hechteigenschappen.
 • Plasmacoatings met lage wrijving op afdichtingen en O-ringen.
Voorafgaand aan het lijmen, schilderen en printen
Voorafgaand aan het lijmen, schilderen en printen

Plasma-oppervlakteactivering van materialen voorafgaand aan het lijmen, schilderen en printen is een van de meest voorkomende toepassingen van plasma. Dankzij het inherent 'koude' plasmaproces kan temperatuurgevoelig materiaal net zo goed worden behandeld als metalen, glas en keramiek.

In elk geval is de werking van het plasma tweeledig; verwijdering van organische vervuiling van het oppervlak, gevolgd door verhoogde bevochtigbaarheid van het oppervlak. Plasmabewerking heeft op geen enkele wijze invloed op de bulkeigenschappen van een materiaal. De verhoogde oppervlakte-energie resulteert in een aanzienlijk sterkere hechting van de meeste materialen met veel lijmen, verven en drukinkten. We bieden ook een breed scala aan oppervlaktetestmethoden voor het vergelijken van pre- en post-plasmabehandelde onderdelen.

 • Plasma verwijdert organische vervuiling van het oppervlak.
 • Plasma-oppervlakteactivering maakt het oppervlak beter bevochtigbaar.
 • Typisch een 2-voudige tot 10-voudige verbetering van de overlap-afschuifsterkte en afpelsterkte.
 • De hechting op polymeren, glas, keramiek en metaal is allemaal verbeterd.
 • Behandeling van complexe 3D-objecten.
 • Gelokaliseerde plasmabehandeling zonder maskering vervangt voorbehandelingen tegen oppervlakteschuring.
Spin-coating
Spin-coating

Spincoating wordt al tientallen jaren op grote schaal gebruikt in de fotolithografie om fotoresist op silicium wafers aan te brengen, en de reikwijdte is de afgelopen jaren uitgebreid naar het chemisch manipuleren van het grensvlak van drager en oplossing om een ​​specifieke structurele orde in de afgezette dunne films te verkrijgen.

Verschillende belangrijke factoren beïnvloeden de filmafzetting, waaronder bijvoorbeeld de viscositeit van de afgezette oplossing en de spinsnelheid. De bevochtigbaarheid van het oppervlak speelt ook een belangrijke rol en kan worden gecontroleerd met routinematige plasmareiniging van het substraat voorafgaand aan de afzetting. De bench-top plasmasystemen van Henniker worden voor dit doel veel gebruikt om schone, contaminatievrije substraten te verkrijgen voorafgaand aan het spincoaten.

 • Zorg voor schone, contaminatievrije substraten voorafgaand aan het spincoaten.
 • Gecontroleerde oppervlaktebevochtigbaarheid vóór substraatafzetting.
 • Verminder defecten en verhoog de filmkwaliteit.
 • Bespaar tijd en verbeter de kostenefficiëntie zonder dure chemische behandelingen of complexe apparatuur.
Waterdampbehandelingen
Waterdampbehandelingen

Bij plasmareiniging wordt gebruik gemaakt van zuurstof, argon, waterstof of mengsels van deze gassen. Combinaties van deze gassen zijn voor bijna alle gevallen geschikt, maar er zijn overwegingen zoals het dof worden van leadframes (bij draadverbindingstoepassingen) bij gebruik van zuurstof, of de herafzetting van metaaldeeltjes in het geval van argon, evenals veiligheidsproblemen bij het gebruik van waterstof. Henniker heeft een eenvoudige, goedkope alternatieve methode ontwikkeld op basis van plasma's gegenereerd met behulp van waterdamp, die effectief vervuiling verwijdert en oxidelagen vermindert zonder mogelijke nadelen.

Over het geheel genomen biedt waterdampplasmabehandeling talloze voordelen, waaronder niet-toxiciteit, oppervlaktereiniging en -ontsmetting, verbeterde hechting, oppervlaktemodificatie, sterilisatie- en desinfectiemogelijkheden, energie-efficiëntie, kosteneffectiviteit en veelzijdigheid. De unieke eigenschappen maken het tot een veelbelovende technologie met diverse toepassingen op verschillende gebieden.

 • Niet giftig en milieuvriendelijk.
 • Oppervlaktereiniging en ontsmetting.
 • Veelzijdig en eenvoudig te implementeren.
Draadverbindingen
Draadverbindingen

Plasmareiniging voorafgaand aan "draadverbindingen" verwijdert op efficiënte wijze organische verontreinigingen en dunne oxidelagen onder hoge doorvoeromstandigheden, snel, efficiënt en reproduceerbaar, waardoor de opbrengst aanzienlijk wordt verhoogd en het aantal mislukte verbindingen wordt verminderd.

In veel elektronische toepassingsgebieden zijn er strenge eisen aan ultraschone verbindingspads voorafgaand aan het verbinden van draden. Dit geldt vooral in b.v. halfgeleider- en ruimtesatellietinstrumentatiefabricage. Vervuiling met draadverbindingspads resulteert in een slechte treksterkte van de verbinding en ook in uniformiteit van de verbindingssterkte. Plasmareiniging kan worden toegepast als een in-line oplossing, b.v. voorafgaand aan het inkapselen, of als batchverwerkingsstap met op maat gemaakte framelaadvoorzieningen, waarbij alle oppervlakteverontreiniging volledig wordt verwijderd.

 • Op maat gemaakte leadframe-laadvoorzieningen.
 • Plasmareiniging met enkelvoudige gassen en gasmengsels.
 • Verhoogde treksterkte van de hechting.
 • Breed scala aan kamergroottes voor plasmareiniging.
Bekijk wat onze klant te zeggen heeft.
 • "Henniker provided a tailored product to match our exact requirements. They are a pleasure to work with."

  Dr Will Shu - Heriot Watt University

  Herrot Watt University

 • "Our collaborative work with the team at Henniker was a very positive experience and one that we look forward to developing further."

  Ewen Kellar - TWI

  TWI

 • "We are very impressed with the ease of use and reliability of our plasma unit and were producing results within minutes of setting it up."

  Dr Neil Wilson - Warwick University

  Warwick University

 • "Henniker really stood out, both in their product range and technical knowledge. They are a great company to work with."

  Karthik Nair - University of Bradford

  Bradford University

 • "Henniker’s plasma systems have delivered tangible benefits to us right from day one. The team there are very easy to work with."

  Ian Bruce - Coopervision

  Coopervision

 • "Henniker’s after sales support is first class. They have always been extremely responsive if we have ever had need to call on them."

  Steve Rackham - Teledyne

  Teledyne

 • "Henniker guided us to choose the most suitable plasma unit for our application, ensured an accelerated delivery time & guided us through the very easy setup. We obtained quality results with their unit within minutes of setup & consistent results thereafter. The support they have provided has been rapid and helpful."

  Dr Ravi Desai - Making Lab, Francis Crick Institute

  bae sys logo

 • "Henniker provided our team with excellent service during the course of our work together, the plasma cleaner arrived quickly and was installed with ease, giving us visible results from the outset."

  Dr Panagiotis Manesiotis BSc MRSC - Queen’s University Belfast

  bae sys logo

 • "The technical team at Henniker are very knowledgeable, supportive and always approachable. I have found it a pleasure to work with them"

  Sam Baxter - BAE Systems, MAI

  bae sys logo

  Passionate about plasma®
  Contact
  Henniker Plasma, 3 Berkeley Court, Manor Park, Runcorn, WA7 1TQ, UK +44 (0) 1925 830771 info@plasmatreatment.co.uk